Νέο χτύπημα σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές στη Βαρκελώνη, όπου είχαν σπείρει το θάνατο τον Αύγουστο του 2017. Αυτή τη φορά, ετοιμάζαν επίθεση στο «Καμπ Νου», σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Periodico de Catalunya». 

Ads

Ήταν 17 Αυγούστου του 2017 όταν η πόλη Καμπρίλς, αλλά και η Βαρκελώνη πλημμύρισε στο αίμα καθώς ένα βαν που οδηγούσε φανατικός ισλαμιστής έπεσε πάνω σε πεζούς στην Las Ramblas, αφήνοντας συνολικά 16 νεκρούς και 133 τραυματίες, με την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η καταλανική αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας της συγκεκριμένης υπόθεσης, βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση και στο «Καμπ Νου» στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μπέτις, τρεις μέρες μετά, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της περιόδου 2017 – 2018 για τη La Liga.

Τι ανακάλυψε η αστυνομία

Στην ανάλυση του κινητού ενός εκ των δραστών βρέθηκε να έχει γίνει αναζήτηση στοιχείων, φωτογραφιών και τρόπων εισόδου στο γήπεδο των «μπλαουγκράνα», ενώ έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία των τρομοκρατών σε μία από τις μπουτίκ της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο, λίγες μέρες νωρίτερα.

Ads

Επιπλέον, βρέθηκαν δύο γραπτά μηνύματα ενός τρομοκράτη με στοιχεία για επίθεση στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία που συμπίπτει με το συγκεκριμένο ματς. Πάντως, αυτό που δεν έχουν καταφέρει να διαλευκάνουν οι ερευνητές, είναι με ποιο τρόπο σχεδίαζαν να επιτεθούν στο «Καμπ Νου» οι τρομοκράτες.