Εκτός από τον περιορισμένο αριθμό εμβολίων, σημαντικό πρόβλημα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκύπτει και στην διαφάνεια των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς οι αρμόδιες αρχές αρνούνται να τις δημοσιοποιήσουν.

Ads

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Tvxs.gr για το ζήτημα, που έχει αναδείξει και με επιστολή του στην Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας είναι μέλος του προεδρείου.

Με την επιστολή του ζητάει να υπάρξει «απόλυτη διαφάνεια και πραγματική δημοσιότητα σε όλα τα στάδια διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τις φαρμακευτικές – που αφορούν τεράστιους πόρους των Ευρωπαίων φορολογουμένων», καθώς «οι πρακτικές αδιαφάνειας στερούν από τους Ευρωπαίους πολίτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους το δικαίωμα της ενημέρωσης. Η μυστικοπάθεια ενισχύει τους σκεπτικιστές των εμβολιασμών και δεν προστατεύει ούτε τη δημόσια υγεία ούτε τη δημοκρατία».

Ακούστε τη συνέντευξη στο νέο PODCAST του Tvxs.gr… 

Μπορείτε να ακούσετε online τα PODCAST του Tvxs.gr ή και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή και τη συσκευή σας από την σχετική επιλογή της εφαρμογής που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ηχητικό. Επισκεφτείτε το κανάλι του Tvxs.gr στο Soundcloud για να ακούσετε όλα τα PODCAST, αναλύσεις, μαρτυρίες και συνεντεύξεις.

Ads