Απογοητευτικό για το Εργατικό Κόμμα (PvdA) χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών το στέλεχος του, υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ads

Το PvdA  με καταμετρημένο το 93,3% των ψήφων λαμβάνει 9 έδρες, που σημαίνει κατάρρευση σε σύγκριση με τις 38 που είχε κερδίσει στις τελευταίες εκλογές, το 2012.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντάισελμπλουμ στάθηκε πάντως στο ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε τους ακραίους λαϊκιστές». «Κάτι που δίνει ελπίδα για το μέλλον», πρόσθεσε.

«Έχουμε περάσει σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Θα αρχίσουμε από αύριο να χτίζουμε ξανά στην υποστήριξη του κόσμου. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ», σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ.

Ads

Το ερώτημα μετά τη συντριβή του κόμματος του Ντάισελμπλουμ είναι κατά πόσο και με ποιον τρόπο αυτό θα επηρεάσει την προεδρία του Eurogroup. Θα παραμείνει ή θα χάσει την προεδρία; Με ή χωρίς πλέον αυτόν το θέμα τς προεδρίας του Eurogroup μετά τις Ολλανδικές εκλογές και ειδικά για την Ελλάδα αποκτά νέο ενδιαφέρον.