Μπαράζ συνεδριάσεων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κι όχι μόνο έφερε το αποτέλεσμα της κάλπης στη Μεγάλη Βρετανία που έδειξε την έξοδο.

Ads

Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, μετά την έκτακτη διάσκεψη των πρόεδρων των πολιτικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

«Λυπούμαστε πολύ για την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων αλλά ήταν μια κυρίαρχη έκφραση της βούλησης των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ» υπογράμμισε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι θα είναι μια δύσκολη στιγμή και για τις δύο πλευρές.

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε επίσης ότι η απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ads

Έκτακτη σύσκεψη 6 ιδρυτικών χωρών της ΕΕ

Στο μεταξύ, το Σάββατο 25 Ιουνίου οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, των έξι ιδρυτικών χωρών της ΕΕ, θα συνέλθουν στο Βερολίνο για να εξετάσουν τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάϊερ θα υποδεχθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου για συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Συνεδριάζει και η ΕΚΤ

Στον απόηχο του Brexit, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ώρες, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας.

Επισήμως, η ΕΚΤ δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τηλεδιάσκεψη της G7

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν στις 14:30 ώρα Ελλάδος και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της G7.