Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες εικόνες από συγκέντρωση στη Ρώμη, όπου περίπου 300 ακροδεξιοί χαιρετούν φασιστικά.

Ads

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των τριών φασιστών που δολοφονήθηκαν στις 7 Ιανουαρίου του 1978, ένα έγκλημα που μέχρι σήμερα θεωρείται ανεξιχνίαστο. Η δολοφονία έμεινε στην Ιστορία με την ονομασία «το μακελειό της Acca Larentia» και νεκροί έπεσαν οι Franco Bigonzetti ετών 20, ο Francesco Ciavetta ετών 18 ενώ αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του και ο Stefano Recchioni ετών 19. Και οι τρεις ήταν μέλη του ακροδεξιού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος Ρώμης. 

Σημειώνεται, ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε από τη νεοφασιστική οργάνωση Casapound, έξω από τα πρώην γραφεία του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος Ρώμης, όπου υπάρχει και πλάκα για τους τρεις δολοφονημένους. Εκτός από την ίδια τη φασιστική συγκέντρωση, οι ντόπιοι αντέδρασαν και για το γεγονός πως σχεδόν κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν φορούσε μάσκα, ενώ όπως φαίνεται και στις εικόνες δεν κρατούν αποστάσεις. 

 
 
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IPSE DIXIT (@ipsedixit___)