Υπό κράτηση παραμένουν Εύα Καϊλή και Αντόνιο Παντσέρι, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, καθώς για άλλη μία φορά δεν έπεισε τις βελγικές αρχές ότι δεν εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ads

Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή, δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πάνω από 40 λεπτά ο Σβεν Μαρίν ενώ ζήτησε και η ίδια η κ. Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και την προσωπική της ζωή. Εστίασε στο ότι είναι μητέρα αλλά και στο ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της, και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το παιδί της, όπως είπε.

Όσον αφορά στα λεγόμενα του Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι δεν ευσταθούν. Ο Μ. Δημητρακόπουλος είπε ότι ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι το 2019 η Καιλή βοηθήθηκε από το Κατάρ για να εκλεγεί. «Αυτό δεν ισχύει» είπε ο Δημητρακόπουλος.

Ads

Νωρίτερα, ο Σβεν Μαρί σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτήν τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε συγκεκριμένα.

Η Εύα Καϊλή έχει υποβάλει ακόμη δύο φορές αίτημα αποφυλάκισης έως τη διεξαγωγή της δίκης, το οποίο απορρίφθηκε.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών.