Δημόσιο αξίωμα, στο πλευρό της Μελόνι διεκδικεί ο δισέγγονος του Ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Ads

Ο 52χρονος Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Μουσολίνι αποφάσισε ήδη από το 2019 να λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές, όπου και θα διεκδικήσει μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλευρό του κυβερνώντος κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας».

Εκείνη την εποχή, τα «Αδέλφια της Ιταλίας» ήταν ένα μικρό κόμμα, στο 5%, υπό την ηγεσία της σημερινής Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Η ίδια, είχε καλωσορίσει τότε με θέρμη τον απόγονο του Μουσολίνι, λέγοντας: «Είμαι υπερήφανη για την υποψηφιότητά του στη λίστα των ‘Αδελφών της Ιταλίας’. Είναι ένας πατριώτης, ακόμα μια σημαντική προσωπικότητα στο ψηφοδέλτιό μας».

Ads

Από την πλευρά του, ο Μουσολίνι είχε δηλώσει: «Έχω υπηρετήσει την Ιταλία για τόσο πολλά χρόνια και τώρα θα ήθελα να συνεχίσω να το κάνω αυτό και στην Ευρώπη».

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Μουσολίνι γεννήθηκε στην Αργεντινή και είναι πρώην αξιωματικός των υποβρυχίων, ενώ μετέπειτα ξεκίνησε μία σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως δήλωσε, σύμφωνα με το Euronews, «δεν έχει κάποια εμπειρία στην πολιτική, αλλά ‘ανέπνεε μέσα σε αυτή’ καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του».
Ο δισέγγονος του Ιταλού δικτάτορα αυτοπροσδιορίζεται ως «μετά-φασιστής» και εάν εκλεγεί σκοπεύει να «υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα με όλες τις δράσεις και τις ψήφους».