Τις πρώτες φωτογραφίες του 21χρονου ο οποίος συνελήφθη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε σε συρμό του μετρό του Λονδίνου την Παρασκευή, φέρνει στη δημοσιότητα το Sky News.

Ads

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο πρόκειται για τον Γιάγια Φαρούκ, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου έξω από το εστιατόριο στην περιοχή Χάουνσλο.

Εκτός από τον 21χρονο, στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται και ένας 18χρονος που συνελήφθη το πρωί της ίδιας ημέρας στο λιμάνι του Ντόβερ. Ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι Ιρακινός που ζούσε εδώ και τρια χρόνια στη Βρετανία.

Μάλιστα, πιστεύεται ότι είναι αυτός που άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον συρμό, με ένα βίντεο να φέρεται να τον απεικονίζει την ώρα που φεύγει από το σπίτι που έμενε για να εκτελέσει το σχέδιό του.

Και οι δυο δράστες φιλοξενούνταν από ανάδοχη οικογένεια 

Και οι δύο συλληφθέντες ως ύποπτοι για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, είχαν φιλοξενηθεί από ένα ζευγάρι Βρετανών, που τα τελευταία χρόνια έχει φροντίσει εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους και πολλούς πρόσφυγες, ως ανάδοχη οικογένεια.

Η Πενέλοπε και ο Ρόναλντ Τζόουνς, φιλοξενούσαν έναν 18χρονο κι έναν 21χρονο το τελευταίο διάστημα στο σπίτι τους στο Σάνμπουρι του Σάρεϊ, το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» το Σάββατο οι βρετανικές Αρχές στο πλαίσιο των εξονυχιστικών ελέγχων.

Σύμφωνα με αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο συλληφθέντες ήταν αυτοί που είχαν φιλοξενηθεί από την οικογένεια των Τζόουνς, η οποία στο παρελθόν έχει βραβευθεί και από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας για την προσφορά του σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στο σπίτι των Τζόουνς έχουν φιλοξενηθεί περί τα 300 παιδιά, μεταξύ των οποίων και πολλοί πρόσφυγες από την Ερυθραία, το Ιράκ, τη Συρία, την Αλβανία και το Αφγανιστάν.