Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας. Ένας άντρας με μαχαίρι επιτέθηκε σε επιβάτες και σκότωσε δυο γυναίκες, με φρικτό τρόπο. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η αστυνομία που πυροβόλησε και σκότωσε τον άντρα. 

Ads

Μάρτυρες ανέφεραν πως ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε ανθρώπους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Δύο αστυνομικές πηγές είπαν πως κρατούσε ένα χασαπομάχαιρο, ήταν περίπου 30 ετών και είχε εμφάνιση Βορειοαφρικανού. Δεν βρέθηκε πάνω του ταυτότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα ο δράστης «είναι γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου». «Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του άνδρα, όμως τα αποτυπώματά του τον εμπλέκουν σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου» που έχει διαπράξει με διάφορες ταυτότητες. 

Τα δύο θύματα – η μία έφηβη 17 ετών και η άλλη 20 ετών – έφεραν φρικτά τραύματα, είπαν δύο αστυνομικές πηγές. Η μία είχε κομμένο τον λαιμό της και η άλλη είχε μαχαιρωθεί στο στομάχι. «Αν δεν ήταν εκεί ο στρατός, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους», δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Bleu Province η βουλευτής Μασσαλίας Σαμιά Γκαλί.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός εκκενώθηκε και διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν ή να μην πλησιάσουν στο σημείο. 

Ads