Μια μέρα μετά το μπαράζ επιθέσεων σε πόλεις της Γαλλίας, οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την τραγικότητα των συμβάντων.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από την επίθεση στ Νίκαια, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις θανάτους, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε Αβινιόν και στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Περισσότερη έμφαση βέβαια, έχει δοθεί στην επίθεση της Νίκαιας από 21χρονο Τυνήσιο με μαχαίρι εντός καθολικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Ζαν Ρικάρντ, γενικό εισαγγελέα της γαλλικής αντιτρομοκρατικής, ο θύτης φώναζε «Allahu Akbar» («ο θεός είναι μεγάλος»), αναφερόμενος στον Μωάμεθ.

Το συμβάν συντελεί στην περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη Γαλλία, όσον αφορά τις επιθέσεις από εξτρεμιστές ισλαμιστές, έπειτα και από την θανατηφόρα επίθεση στο Παρίσι, πριν από μερικές εβδομάδες. Για αυτόν τον λόγο, στη Νίκαια έσπευσε ο Εμάνουελ Μακρόν, δηλώνοντας πως η χώρα «δε θα υποκύψει στην τρομοκρατία».

Παράλληλα, συγκίνηση προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις ενός εκ των θυμάτων, της Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα, η οποία λίγες στιγμές πριν πεθάνει, έλεγε στους νοσηλευτές δίπλα της να «πουν στα παιδιά της ότι τα αγαπά», σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι BFM TV.

Ads