Πάνω από 900 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην κεντρική Πορτογαλία που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου το 2017 οι πυρκαγιές στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους. 

Ads

Οι αρχές της Πορτογαλίας κάνουν λόγο για περίπλοκη κατάσταση καθώς η πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές πυρκαγιές που υπάρχει κίνδυνος να ενωθούν. 

Οι κρατικές αρχές ενισχύουν πάση δυνάμει το προσωπικό της πυροσβεστικής. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πάνω από 900 πυροσβέστες και 300 οχήματα, ενώ ενισχύσεις στέλνει ο στρατός. 

Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. 

Ads

Οι κάτοικοι ενός χωριού χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την κοινότητά τους, ενώ τρία ακόμη χωριά απειλούνται από τις φλόγες.

Πολλές εθνικές οδοί έχουν κλείσει. Οι κάτοικοι του χωριού Καρτζίγκα και μιας δημοφιλούς παραλίας στην όχθη ποταμού απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις εστίες τους. 

Το 2017, μια σειρά καταστροφικών πυρκαγιών στοίχισε τη ζωή σε 114 ανθρώπους στην ίδια περιοχή. 

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, συνολικά έξι περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια Πορτογαλία τέθηκαν χθες σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού.