Τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο υπουργός  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία, Κλεμάν Μπον, με δηλώσεις τους, εξέφρασαν την αντίθεση τους στη θέσπιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, που είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ads

Αναλυτικότερα, η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο,  τόνισε πως δεν αναμένει οριστικές αποφάσεις από τη σημερινή (21/1) τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Καγκελάριος, άφησε να εννοηθεί ότι ,σε αυτή την χρονική φάση δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα ισχύουν για ολόκληρη την ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός, Κλεμάν Μπον, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυου του France Info, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού» καθώς, όπως υποστήριξε «εάν μιλάμε για ένα χαρτί, ένα έγγραφο που μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο».

Ads

«Είναι μία συζήτηση που δεν έχει χώρο να γίνει και θα ήταν σοκαριστικό, την ώρα που μόλις αρχίζουμε παντού την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, να υπάρχουν σημαντικότερα δικαιώματα για ορισμένους παρά για άλλους. Δεν είναι αυτή η δική μας ιδέα περί προστασίας και πρόσβασης στα εμβόλια», τόνισε επίσης ο Μπον.

Τόσο η, Άγκελα Μέρκελ, όσο και ο υπουργός  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία, Κλεμάν Μπον, με δηλώσεις τους, εξέφρασαν την αντίθεση τους.