Μεγάλος ντόρος έχει γίνει με αφορμή την επιλογή του Μαργαρίτη  Σχοινά στη θέση  του Επιτρόπου εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που τη θέση διεκδικούσε κι ο Αντώνης Σαμαράς.

Ads

Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν «αντάξιο» του πρώην πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου που τόσο επιθυμούσε, ήδη από τις 20 Ιουλίου του 2019.

«Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή» είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ και αντίστοιχα τα καλύτερα είχε μόνο να πει για τον Μαργ. Σχοινά.

«Ο κ. Σχοινάς έχει πολύ μακρά εμπειρία στο ζήτημα αυτό είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τους μηχανισμούς και τι θα κάνει αλλά και να βοηθήσει την Ελλάδα. Έχουμε πει ότι ενδιαφερόμαστε για ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρα θα είναι ένα χαρτοφυλάκιο που θα σχετίζεται με αυτά ώστε να βοηθήσει την Επιτροπή και την Ευρώπη».

Ads

Για την ιστορία, ο Μαργαρίτης Σχοινάς πήρε χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στην Κομισιόν.

Φαίνεται πως ήταν όμως προαποφασισμένο ήδη από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Ν.Δ. να μείνει εκτός συναγωνισμού ο Σαμαράς.