Σε δυο άτομα που οι βελγικές αρχές συνδέουν με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ αναμένεται να στραφούν οι έρευνες αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα σε αεροδρόμιο και μετρό στις Βρυξέλλες. 

Ads

Πρόκειται για τους Νατζίμ Λααχράουι (δεξιά στη φωτό) και Μοχάμεντ Αμπρινί (αριστερά στη φωτό) που εκτιμάται ότι συμμετείχαν και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015. 

Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Ads

Ο Αμπρινί είναι ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ είχε καταγραφεί σε βενζινάδικο να οδηγεί το Renault Clio που είχε χρησιμοποιηθεί σε αυτές μόνο δυο ημέρες μετά. 

Ο χάρτης των επιθέσεων σε μετρό και αεροδρόμιο 

image

image

image