Μια ομάδα νεοναζί έκανε την εμφάνιση της σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απάντησε στις διαμαρτυρίες τους με μία χειρονομία… Σηκώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο!

Ads

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, στο Ζάλτσγκιτερ της βορειοδυτικής Γερμανίας, όπου ο Γερμανός αντικαγκελάριος και οι συνεργάτες του είχαν μετάβεί  για να συμμετάσχουν σε κομματική συνάντηση, εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Κάτω Σαξονία το Σεπτέμβριο.

Ενώ περπατούσαν στον κήπο του κτιρίου όπου θα γινόταν η συνάντηση, μια ομάδα περίπου 10 νεαρών με κουκούλες κι έχοντας βαμμένα τα πρόσωπα τους στα χρώματα της γερμανικής σημαίας εμφανίστηκαν στο σημείο. Η ακροδεξιά ομάδα κρατούσε πανό και φώναζε συνθήματα, όπως: «Είστε προδότες», «Ποιος σας πρόδωσε; Οι Σοσιαλδημοκράτες», «Είστε κομουνιστές και μαρξιστοκουλτουριάρηδες».

Η ομάδα έδειξε την ιδεολογική της κατεύθυνση μάλιστα όταν αναφέρθηκε στο οικογενειακό παρελθόν του Ζίγκμαρτ Γκάμπριελ. «Ο πατέρας σου αγαπούσε αυτήν την χώρα, εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις», φώναξαν κάποια στιγμή. Ο πατέρας του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Βάλτερ, ήταν ναζί, και ο νυν αντικαγκελάριος είχε διακόψει κάθε επαφή επαφή μαζί του όταν το είχε μάθει, έχοντας επανειλημμένα προσπαθήσει να κρατήσει αποστάσεις.

Ads

Η αντίδραση του Γκάμπριελ και των συνεργατών του ήταν αρχικά να γελάσουν, περιφρονώντας την ομάδα που είχε εισβάλει στο χώρο. Γρήγορα όμως ο αντικαγκελάριος κατέστησε σαφή την απόλυτη περιφρόνηση τους για τους νεοναζί – διαδηλωτές κάνοντας τη γνωστή χειρονομία, του μεσαίου σηκωμένου δαχτύλου.

Το ίδιο το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στο λογαριασμό τοπικής νεολαίας του κόμματος πριν αρχίσει να διαδίδεται από λογαριασμούς αντιφασιστικών ομάδων και γίνει viral στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο οι διαδηλωτές ήταν μέλη του νεοναζιστικού κόμματος NPD.

Δείτε το βίντεο: