Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Λιέγης στο Βέλγιο σε επεισόδιο με πυροβολισμούς και ομηρία. Ένας ένοπλος επιτέθηκε και σκότωσε δυο αστυνομικούς και έναν περαστικό ενώ μετά αυτοπυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός, σύμφωνα με την δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF. Οι αρχές δήλωσαν πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο ένοπλος φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» στα αραβικά – και η RTBF ανέφερε πως οι ερευνητές πιστεύουν πως ο επιτιθέμενος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τρομοκρατικό κίνητρο. Αφού σκότωσε τους αστυνομικούς και τον περαστικό, ο δράστης πήρε όμηρο μια γυναίκα και ταμπουρώθηκε μέσα σε ένα σχολείο. Τραυμάτισε ακόμη δυο αστυνομικούς. 

Σύμφωνα πάντως με τη βελγική εφημερίδα Le Soir ο δράστης ονομάζεται Μπέντζαμιν Χέρμαν, ήταν γεννημένος το 1982, στο Ρόσερφορτ και πρόκειται για πρώην έγκλειστο στη φυλακή Λάντεν. Η εφημερίδα γράφει ότι ο δράστης είχε κάνει αρκετές φορές στη φυλακή για εγκληματικές ενέργειας και ληστεία. Σύμφωνα με άλλα βελγικά μέσα, ο Χέρμαν είχε αποφυλακιστεί μόλις χθες.