Φως στις πτυχές του χαρακτήρα του 28χρονου πιλότου Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος φέρεται ότι προκάλεσε σκόπιμα το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με το Airbus Α320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις την Τρίτη, ρίχνει η μαρτυρία μιας πρώην συντρόφου του προς τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η 26χρονη αεροσυνοδός Μαρία Β., η οποία είχε στο παρελθόν ερωτικό δεσμό με τον Λούμπιτς, δήλωσε πως σε ανύποπτο χρόνο ο 28χρονος πιλότος της είχε πει πως «κάποια μέρα θα έκανε κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και πως «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του».

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με την Bild, δήλωσε «αφάνταστα σοκαρισμένη» από το δυστύχημα. Η Μαρία Β. πετούσε επί πέντε μήνες το 2014 στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς.

Η 26χρονη αεροσυνοδός υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. «Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε […] Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε: ‘Πέφτουμε’, γιατί έβλεπε εφιάλτες».

Ads

Και συνέχισε: «Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν. Δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Παράλληλα, η Μαρία Β. είπε πως ο 28χρονος, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, «ήταν ένας ευγενικός και ανοιχτός άνθρωπος στη δουλειά, πολύ τρυφερός στις ιδιωτικές σχέσεις του, ένας άνδρας που είχε ανάγκη να αγαπηθεί».

NYT: Πρόβλημα όρασης

Τη ίδια στιγμή, όπως γράφουν οι New York Times, επικαλούμενοι επίσημες πηγές με γνώση της πορείας των ερευνών, ο 28χρονος πιλότος ενδέχεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα όρασης που θα έθετε σε κίνδυνο την καριέρα του, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητά της κατάστασής του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην αμερικανική εφημερίδα άτομο που βρίσκεται κοντά στην εν εξελίξει έρευνα, το πρόβλημα δεν αποκλείεται να οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Λούμπιτς: Καταιγιστικές αποκαλύψεις και ερωτήματα