Σε απόπειρα διακωμώδησης και απαξίωσης των κινήσεων της Ελλάδας στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ads

Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι «είναι θέμα μεγάλης εξυπνάδας να μεταφέρουν (σσ, η ελληνική πλευρά) το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ‘Εχει γίνει συνήθεια να μεταφέρουν στην ΕΕ όποιο θέμα σχετίζεται με την Τουρκία και να ζητούν τη στήριξή της». Εκτίμησε ότι οι σχέσεις με την Ε.Ε. «ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».

Ζήτησε, επίσης, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. «Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση» είπε.

Ανάλογα άλματα λογικής έκανε ο Γιλντιρίμ και σε ό,τι αφορά στην κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ, φτάνοντας να μιλήσει για «προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο» που «θα έχουν την απάντησή τους», αναφερόμενος στην έρευνες φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ads

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον «πρωθυπουργό» των κατεχόμενων, Τουφάν Ερχουρμάν, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι μονομερείς δραστηριότητες δεν αντικρίζονται θετικά ούτε από την Τουρκία ούτε από τους Τουρκοκύπριους.

«Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη, βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικό. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ,

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο, Φιλελεύθερος της Κύπρου.