Tην τελευταία του πνοή άφησε ένας πρόσφυγας από τη Νιγηρία που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην ιταλική πόλη Φέρμο. Ρατσιστές, φανατικοί οπαδοί της τοπικής ομάδας Φερμάνα τον ξυλοκόπησαν στη μέση του δρόμου όταν εκείνος προσπάθησε να υπερασπιστεί τη γυναίκα του κατά της οποίας εκτόξευσαν προσβλητικά σχόλια. 

Ads

Στον καβγά που ξεκίνησε φαίνεται, όπως μεταδίδει το ιταλικό Ansa, πως χρησιμοποιήθηκε ως «όπλο» ένας στύλος πινακίδας της τροχαίας με τον οποίο ο 36χρονος χτυπήθηκε στο κεφάλι. Έμεινε αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας πέσει σε κώμα. Εξέπνευσε τελικά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο 36χρονος Εμάνουελ Τσίντι Νάμντι είχε εγκαταλείψει τη χώρα του με την οικογένεια του για να ξεφύγει από την Μπόκο Χαράμ.

Το ζευγάρι φιλοξενούνταν από την εκκλησία. Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειώθεί τέσσερα βομβιστικά χτυπήματα σε ναούς του Φέρμο και οργανώσεις που βοηθούν πρόσφυγες.

Η υπόθεση βρίσκεται σε όλα τα ιταλικά πρωτοσέλιδα. Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να καταδικάζει «το μίσος, το ρατσισμό και τη βία». 

Ads

Σε βάρος του θεωρούμενου δράστη, ενός 35χρονου γνωστού στις τοπικές αρχές για χουλιγκανισμό, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη και έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.