Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος δείχνει τους υπάλληλους να τρέχουν έντρομοι όταν το τζιπ που οδηγούσε ένας Γερμανός ηλικίας 51 ετών περνάει μπροστά από τον πεζόδρομο στην πόλη Τρίερ, παρασύροντας και σκοτώντας ό,τι βρίσκει στην «τρελή» πορεία του.

Ads

Όπως φαίνεται από πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, το τζιπ διασχίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα τον πεζόδρομο καταδιώκοντας τα θύματα του. Οι υπάλληλοι έντρομοι πηδούν τον πάγκο ενώ και ο κόσμος  τρέχει πανικόβλητος να δει τι έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραγικό συμβάν έλαβε χώρα την  περασμένη Τρίτη , όταν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 51χρονος έπεσε πάνω σε πεζούς στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ στη Γερμανία και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων ανάμεσα τους και ένας 46χρονος Έλληνας μαζί με το οκτώ εβδομάδων κοριτσάκι του, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 15 άτομα.

Ο οδηγός ένας Γερμανός ηλικίας 51 ετών, κάτοικος της πόλης, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ads

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητό του, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, ένα SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Εισαγγελέας, Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.