Παρανοϊκό χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της επιτροπής για τις υποκλοπές PEGA, Σάσκια Μπρικμόντ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές 33 προσώπων. Η ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως σε «μια κανονική Δημοκρατία ο Πρωθυπουργός θα παραιτούνταν».

Ads

Η Μπρίκμοντ έκανε μια αρχική ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: Ο παρανοϊκός έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι παρακολουθούσε ανθρώπους που υποπτευόταν ότι ήταν εναντίον της κουστωδίας του. Αυτό εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εθνικής ή της ευρωπαϊκής εξεταστικής επιτροπής».

Στην ανάρτηση επισυνάπτεται το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη για το Politico, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στις αποκαλύψεις του Documento για τις υποκλοπές.

Ση συνέχεια με νέο σχόλιό της σημειώνει πως «σε μια κανονική Δημοκρατία ένας πρωθυπουργός θα παραιτούνταν και πρόωρες εκλογές θα καλούνταν εξαιτίας ενός τέτοιου σκανδάλου: 33 στόχοι παρακολούθησης από την ΕΥΠ που βρισκόταν υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί»

Ads