Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου 59 ετών που διαπράχθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα στην οικία τους στο Στρόβολο Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του plhinelews, το Σάββατο το απόγευμα θα διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έχει κληθεί στην Κύπρο από τις Αρχές, για να βοηθήσει στην διερεύνηση και εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινή γνώμη.

Ads

Η δεύτερη νεκροτομή θα γίνει παρουσία εκ μέρους της οικογένειας του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη.

Στο μεταξύ, ο 15χρονος γιος του ζεύγους δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στους ανακρίτες που χειρίζονται την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η όποια κατάθεση του ανήλικου, θα ληφθεί τη παρουσία ψυχολόγων. Από πλευράς Αστυνομίας τονίστηκε ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο σε περιπτώσεις ανηλίκων.

Ο 15χρονος βρίσκεται στην οικία συγγενικού προσώπου και πέρα από την Αστυνομία, είναι ενήμερο το Γραφείο Ευημερίας.

Ads

Σημειώνεται ότι, η αρχική μαρτυρία αναφερόταν σε δύο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία και είπαν στον ανήλικο γιο του ζεύγους, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην οικία, ότι δεν θα του κάνουν κακό. Ακολούθως ο γιος του ζεύγους βγήκε έξω και ζήτησε βοήθεια από γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία.

Ωστόσο, από τις αρχικές έρευνες προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται από την κύρια μαρτυρία του θετού γιου.