Οι πολύνεκρες επιθέσεις το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο, αλλά και στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ -που βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- έχουν σημάνει συναγερμό στο Βέλγιο.

Ads

Το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4. Αεροδρόμιο, μετρό, σχολεία, δημόσιοι χώροι -όπως, μουσεία- έκλεισαν. Εκτός λειτουργίας όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες με εντολή της αρχής συγκοινωνιών της πόλης.

Όπως μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, πριν από τις δύο εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

image

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Δύο ισχυρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών – Πληροφορίες για 17 νεκρούς [LIVE + BINTEO]

Εκρήξεις και στο μετρό των Βρυξελλών, κοντά στα γραφεία της ΕΕ – Δέκα νεκροί [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων στις Βρυξέλλες κάνει έκκληση στους πολίτες να κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς και να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στις δημόσιες αρχές που επιχειρούν να βοηθήσουν.

image

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες.

Για πληροφορίες και ενημέρωση οι βελγικές αρχές έδωσαν τον παρακάτω αριθμό τηλεφώνου: 0032 -025064711.