Αντιμέτωπος με ανταρσία μεσα στο Εργατικό Κόμμα βρίσκεται ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίον επιφανή στελέχη του Κόμματος θεωρούν συνυπεύθυνο για την επικράτηση του Brexit.

Ads

Μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον του δύο βουλευτές, αποπέμπονται υπουργοί της σκιώδους κυβέρνησής του, οι οποίοι απέσυραν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών, Χίλαρι Μπεν καρατομήθηκε πριν ξημερώσει με ένα τηλεφώνημα –σύμφωνα με δημοσίευμα του Observer ο Μπεν ήταν ένα βήμα προτού ηγηθεί κίνησης για την ανατροπή του Κόρμπιν από την ηγεσία του κόμματος.

«Είναι ένας καλός και αξιοπρεπής άνθρωπος, αλλά δεν είναι ηγέτης», δήλωσε ο Μπεν στην τηλεόραση του BBC και πρόσθεσε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του Κόμματος.

Την αποπομπή Κέρ ακολούθησαν παραιτήσεις.

image

Η επικεφαλής της πολιτικής για την Υγεία του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Χέιντι Αλεξάντερ παραιτήθηκε σήμερα, με το επιχείρημα ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης και ότι η ίδια δεν πιστεύει πως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μπορεί να την προσφέρει.

Η Γκλόρια Ντε Πιέρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος για τα θέματα των νέων, επίσης παραιτήθηκε, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το κόμμα βυθίζεται στην κρίση μετά το δημοψήφισμα.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους ακόμη δύο συνεργάτες του Κόρμπιν, ο Κένι Μακάρθι, σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος και η Λούσι Πάουελ, Παιδείας. 

Πηγές προσκείμενες στον Κόρμπιν διέρρεαν ωστόσο, ότι ο αρχηγός των Εργατικών δεν πρόκειται για παραιτηθεί, ενώ σύμφωνα  με το BBC εκτιμάται ότι οι παραιτήσεις δεν θα σταματήσουν εδώ, αριθμός θα φθάσει στις 9-10.