Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι περιπολίες στρατιωτών, αντί αστυνομικών, στους δρόμους του Βελγίου για τη “φύλαξη ευαίσθητων σημείων”. Μεγάλος μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων έχει αναπτυχθεί στην Αμβέρσα, όπου κατοικούν πολλά μέλη της Εβραϊκής κοινότητας. Τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα ενισχύθηκαν μετά την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα, αντίστοιχες με αυτές στο Παρίσι.

Ads

Συνολικά στους δρόμους έχουν βγει 300 στρατιώτες, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα, και ενδεχομένως και στη Βερβιέ και άλλες πόλεις. «Οι στρατιώτες που θα κινητοποιηθούν θα είναι ένοπλοι και κύριο αντικείμενό τους θα είναι η παρακολούθηση συγκεκριμένων σημείων. Θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της βελγικής κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη στρατιωτών περιλαμβάνεται στα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας, τα οποία θα επανεξεταστούν σε ένα μήνα και ενδεχομένως να αρθούν αν το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις μειωθεί. Από την εξάρθρωση του πυρήνα των τζιχαντιστών και μέχρι σήμερα το επίπεδο συναγερμού είναι στο 3, στην τετράβαθμη κλίμακα που χρησιμοποιείται στο Βέλγιο.