Σύμφωνα την Telegraph, μια από τις υποθέσεις που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι ένα από τα σχέδια του 12μελούς πυρήνα τρομοκρατών ήταν να πραγματοποιήσει επιθέσεις με φιάλες βουτανίου τις οποίες θα μετέφεραν με βαν σε εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης.

Ads

Σύμφωνα με την διαδικτυακή El Español, εκτός από την πολυσύχναστη Λας Ράμπλας, οι άλλοι δύο στόχοι των τρομοκρατών ήταν το λιμάνι της πόλης και η Sagrada Familia.

Ένα «χτύπημα» στον ναό της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη θα ήταν εκτός των άλλων, μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Η Βασιλική σχεδιάστηκε από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, σχεδίαζαν μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους.

Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (…) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους, είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελώνης. Οι ένοικοι του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασκεύαζαν  εκρηκτικό μηχανισμό και από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.