Ο 29χρονος Σερίφ Σακάτ, γνωστός στις αρχές για εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου, φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης με τρεις νεκρούς στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο 29χρονος, ο οποίος καταζητείται, είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινές σε Γαλλία και Γερμανία.

Ads

Τα στοιχεία του 29χρονου έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Στρασβούργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο φερόμενος ως δράστης γεννήθηκε το 1989 στο Στρασβούργο και ήταν σε λίστα των αρχών με πιθανές τρομοκρατικές απειλές.

Το πρωί της Τρίτης, οι γαλλικές αρχές, είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως ο 29χρονος δεν ήταν εκεί και ως εκ τούτου δεν στάθηκε δυνατή η σύλληψή του.

Ads

Πλέον ο εισαγγελέας του Παρισιού έχει ανοίξει έρευνα για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής επίθεσης και τρομοκρατικής συνωμοσίας.

Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 29χρονου, ενώ το «επίπεδο συναγερμού» στη Γαλλία έχει αυξηθεί στο μέγιστο.