Είναι πρόωρο να εκτιμηθεί η έκταση του εγκλήματος του κατ’ εξακολούθηση δολοφόνου στην Κύπρο σημείωσε ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε σημερινές δηλώσεις του.

Ads

Ο ίδιος χαρακτήρισε το έγκλημα πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, προσθέτοντας ότι αυτού του είδους εγκλήματα παρουσιάζονται μόνο σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες.

Τόνισε ότι τα εγκλήματα πρέπει να διερευνηθούν με έναν ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, ούτως ώστε όταν έρθει ενώπιον του Δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη.

Εκφράζοντας συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ερωτήματα και εξέφρασε κατανόηση για τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας «που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».

Ads

Διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα διερευνήσει τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί και εκεί όπου διαπιστωθούν οποιεσδήποτε αδυναμίες θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα. «Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν», είπε.

Ζήτησε την κατανόηση των ΜΜΕ και της κυπριακής κοινωνίας, καθώς, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση και η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων. «Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα μέλη μας, καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεών τους», κατέληξε.