Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο προάστιο του Βόρειου Παρισιού Σεν Ντενί. Εκτός από την γαλλική αστυνομία στρατός έχει αναπτυχθεί στο σημείο. Πρόκειται για πολιορκία διαμερίσματος μέσα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δράστες του πολλαπλού τρομοκρατικού χτυπήματος της Παρασκευής στο Παρίσι. Ανταλλαγή πυρών, εκρήξεις, νεκροί και τραυματίες συνθέτουν το σκηνικό. 

Ads

Από διαρροές έγινε γνωστό ότι στόχοι της επιχείρησης είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του μακελειού της περασμένης Παρασκευής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και ο καταζητούμενος ως δράστης Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ο Αμπαούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των τζιχαντιστών που αποτελούν στόχο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις από τους τρομοκράτες είναι νεκροί. Η μία είναι γυναίκα – καμικάζι, που ανατινάχτηκε και ο θανατός της έχει επιβεβαιωθεί. Δυο αστυνομικοί είναι τραυματίες, ενώ έχουν γίνει πέντε συλλήψεις. Αναφορές για τραυματία ή νεκρό, περαστικό κάτοικο της περιοχής δεν επιβεβαιώνονται. 

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και αλλάζουν συνεχώς, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. 

LIVE εικόνα από το σημείο

Η στιγμή που ανατινάζεται η γυναίκα καμικάζι

Εικόνες από την επιχείρηση

image

Ads

image

image

image