Με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα κατάρτισης κοινού ψηφοδελτίου το οποίο θα περιλαμβάνει όλο το χώρο της Αριστεράς, το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης υπό τον Αλέκο Αλαβάνο είχε επαφή με την τάση του ΣΥΝ Αριστερή Ανασύνθεση. Η τελευταία διέψευσε σε υψηλούς τόνους πληροφορίες που κάνουν λόγο για ενόχληση και ένταση στην Κουμουνδούρου.

Ads

Η συνάντηση διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή «σε συντροφικό κλίμα» ανάμεσα στους Αλέκο Αλαβάνο, Χρήστο Καπάταη από το Μέτωπο και τους Γιώργο Χελάκη, Βαγγέλη Πιλάλη, Γιώργο Ματθαίου από την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ.

Όπως έγινε γνωστό, «υπήρξε ταύτιση στην προσπάθεια για κοινό ψηφοδέλτιο από όλο το χώρο της αριστεράς», υπό την έννοια ότι αποτελεί «επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν οι ανασυνθετικές διεργασίες στην Αριστερά, ώστε να καταστεί αξιόπιστη και φερέγγυα λύση, προκειμένου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου, για την ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού».

Ακολούθησε η μετάδοση πληροφοριών που κάνουν λόγο για ενόχληση και ένταση στην Κουμουνδούρου λόγω της συνάντησης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Έντονη ήταν η αντίδραση της Αριστερής Ανασύνθεσης:

Ads

«Με έκπληξη διαβάσαμε σε ορισμένους ενημερωτικούς ιστότοπους ότι στο Κόμμα μας προκλήθηκε ένταση επειδή συναντηθήκαμε με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Χρήστο Καπάταη. Είναι η δεύτερη φορά που η Πρωτοβουλία φέρεται να δημιουργεί «αναταραχή» που δεν αντιστοιχεί στο μέγεθος και την επιρροή της μέσα στον ΣΥΝ. Προφανώς η δημιουργική φαντασία των συντακτών της «πληροφορίας» ανθεί για δευτερεύοντα θέματα όταν η κοινωνία βράζει από την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών.

Στη συνάντηση, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του «Μετώπου», επαναλάβαμε τις πάγιες θέσεις μας όπως άλλωστε τις είχαμε διατυπώσει στα δύο τελευταία συνέδρια του κόμματός μας. Όσοι ανακάλυψαν εντάσεις και αψιμαχίες ας μας πουν και ποιοι συμμετείχαν σ’ αυτές για να τεκμηριώσουν τις «πληροφορίες» τους. Διαφορετικά, η αξιοπιστία των δημοσιευμάτων στέκει όσο στέκουν και οι αστείες καταγγελίες του κ. Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά τη διάρκεια της επαφής του Μετώπου με την Αριστερή Ανασύνθεση, όπως αναφέρθηκε, συζητήθηκαν επιπλέον οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα που βάζει τη σφραγίδα του σε αυτές. Ως κοινή πεποίθηση επισημάνθηκε ότι η σκληρή οικονομική πολιτική ΕΕ- ΔΝΤ και κυβέρνησης θα συνεχιστεί πιο βίαια και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα βαθύνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράστηκε χαρακτηριστικά η άποψη ότι διαφαίνεται ως μόνη λύση η ριζοσπαστική απεμπλοκή της χώρας από τις καταστροφικές συνέπειες των εντολών της τρόικας και κατά συνέπεια από το μηχανισμό του Ευρώ.