«Είναι δυνατόν να αλλάξω εγώ ως Αριστερός; Το παιδί (Tζιτζικώστας) – είναι παιδί γιατί τον αγαπάω και τον στηρίζω – να έχει την πολιτική επιτυχία κι αν μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός, θα μου αρέσει πολύ, γιατί αν και νικημένος, εγώ ως Αριστερός, θα είναι καλύτερο να έχω νικηθεί από τον Απόστολο παρά π.χ. από τον Φούφουτο» δήλωσε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9, ο βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με τους ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις.

Ads

«Ο Ζουράρις στηρίζει Τζιτζικώστα, γιατί θέλει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός» είπε, περιγράφοντας τον ως «πολύ συναινετικό και μορφωμένο» και καταλήγοντας στην εκτίμηση ότι «θα είναι πολύ καλός, αλλά εμάς τους Αριστερούς δεν μας συμφέρει να είναι καλός, εμάς μας συμφέρει αρχηγός να γίνει ο Άδωνις, γιατί θα πατώσει η ΝΔ».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι «ανεξάρτητος βουλευτής συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως στο ΕΑΜ συνεργαζόταν και βασιλόφρονες», επισημαίνοντας ότι «το ηγεμονεύον στοιχείο σε αυτή τη συμμαχία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κώστας Ζουράρις υπενθύμισε τόσο ότι «έχει διατελέσει στενός φίλος του πατέρα του κ.Τζιτζικώστα» όσο και ότι «συνεργάστηκε με τη ΝΔ , για να γίνει αυτόνομος δήμος το Βραχάσι, όπως και έγινε», και ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε βοηθήσει, έτσι ώστε η ΝΔ να στηρίζει την υποψηφιότητα του για τη Νομαρχία Λασιθίου το 2002.

Ads