«Προσέξαμε πάρα πολύ τις αποστάσεις στη χθεσινή συγκέντρωση. Πάρα πολλοί συνάδερφοι που ήταν εκεί έχουν φτάσει σε απόγνωση» είπε στο Open o Γιάννης Ζουγανέλης.

Ads

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε καθόλου δίκιο. Δεν ισχύει ότι πρώτοι επιδοτήθηκαν οι άνθρωποι του πολιτισμού όπως είπε» ανέφερε.

Σχετικά για τη μομφή στους καλλιτέχνες του Υπουργού Ανάπτυξης ότι δεν είναι δηλωμένοι και πληρώνονται μαύρα, ο Γ. Ζουγανέλης σημείωσε: «Μπορεί να υπάρχουν αδήλωτοι κάποιοι καλλιτέχνες αλλά αυτό γίνεται διότι τα 50 ένσημα που ζητάει η υπουργός δεν τα έχουν. Είναι όλοι ωρομίσθιοι οι καλλιτέχνες».

Αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση ο Γιάννης Ζουγανέλης τα χαρακτήρισε ασαφή, ενώ την ίδια απογοήτευση εξέφρασε στην ΕΡΤ όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Ads

Πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Αλέξανδρος Ρήγος στο Κόκκινο ή ο Φοίβος Δεληβοριάς (που στοχοποιήθεηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης σήμερα το πρωί) εκφράζουν από χθες την δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στις χθεσινές ανακοινώσεις.

Μάλιστα ο κ. Ζουγανέλης εξέφρασε την στενοχώρια του διότι «εξαιρέθηκαν οι άνθρωποι του πολιτισμού από τα μέτρα της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η ατομική ευθύνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην υπάρχει κρατική ευθύνη».