«Επιστημονικά σωστό και παιδαγωγικά κατάλληλο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής, συμφερόντων του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η Ζέττα Μακρή.

Ads

Η υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝΑΛ Χαράς Κεφαλίδου, ισχυρίστηκε ότι η φασαρία για τα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής «γίνεται και ας μην κρυβόμαστε, επειδή υπάρχει εμπλοκή στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέλους της οικογένειας Γεωργιάδη. Δεν μπορεί όμως να αποτελεί κριτήριο έγκρισης ή απόρριψης ενός προγράμματος τυχόν σχέση του ενδιαφερόμενου φορέα με μέλος της Κυβέρνησης ή συγγενικά του πρόσωπα».

Μάλιστα η Ζέττα Μάκρη διαχώρισε τα «καλά και επιστημονικά επαρκή» προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής, από το «λάθος» του ΙΕΠ να εγκρίνει το αντιεπιστημονικό πρόγραμμα της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, σημειώνοντας ότι «Στο πρώτο θέμα της εταιρείας προγεννητικής αγωγής υπήρξε αβλεψία, υπήρξαν παρατυπίες. Στο θέμα όμως του προγράμματος της Ελληνικής Αγωγής για το οποίο επίσης έγινε μεγάλη φασαρία και άδικα, κανένας δεν κατηγόρησε το πρόγραμμα αυτό για παιδαγωγική ή εκπαιδευτική αδυναμία».

Ν. Φίλης: «Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στα προγράμματα Γεωργιάδη-Κεραμέως»

Ads

Απάντηση στην Ζέττα Μακρή, έδωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν υπουργοί να εγκρίνουν πρόγραμμα άλλου υπουργού, και κατόπιν από το βήμα της βουλής να επικροτούν το περιεχόμενό του.

Υπογράμμισε επίσης ότι «διέγραψαν» από τα σχολεία κοινωνιολογία, καλλιτεχνικά μαθήματα, πολιτική αγωγή, το πιο καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα Ιστορίας που είχε υπάρξει, για να κατεβάσουν θεωρίες για τον… λευκό πρωτάνθρωπο που ζει στην Ελλάδα εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια. Και κάθε τι άλλο εθνικιστικό και ρατσιστικό για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, που ήταν πάντα τα «ανώτερα» στον κόσμο! Το ξέρουν, εξάλλου, και τα κουτάβια!

Ο Νίκος Φίλης κατέληξε ότι «όπως ομολόγησε δυσαρεστημένη η κα υφυπουργός, η εκπαιδευτική κοινότητα ξέρει καλύτερα. Κανένα σχολείο δεν το έχει επιλέξει. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας»

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη:

Άκουσα την υφυπουργό Παιδείας, κα Μακρή, από το βήμα της Βουλής, στενοχωρημένη που «κανένα σχολείο δεν έχει επιλέξει τα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής». Κι αυτό, παρά την έγκριση του ΙΕΠ και τη βούλα που έβαλε σήμερα η κα υφυπουργός, χαρακτηρίζοντάς τα «επιστημονικά σωστά και παιδαγωγικά κατάλληλα».

Εξακολουθούν λοιπόν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Καταρχάς, δεν είναι δυνατόν υπουργοί να εγκρίνουν πρόγραμμα άλλου υπουργού, και κατόπιν από το βήμα της βουλής να επικροτούν το περιεχόμενό του, διαφημίζοντάς το στο πανελλήνιο, σε απευθείας μετάδοση. Οι πολιτικοί, ιδιαίτερα από θεσμικές θέσεις, οφείλουν να κατανοούν τις ευθύνες τους όταν μιλούν. Έπειτα βέβαια, είναι το θέμα του περιεχομένου.

«Διέγραψαν» από τα σχολεία κοινωνιολογία, καλλιτεχνικά μαθήματα, πολιτική αγωγή, το πιο καινοτόμο και σύγχρονο πρόγραμμα Ιστορίας που είχε υπάρξει, για να κατεβάσουν θεωρίες για τον… λευκό πρωτάνθρωπο που ζει στην Ελλάδα εδώ και 13 εκατομμύρια χρόνια. Και κάθε τι άλλο εθνικιστικό και ρατσιστικό για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, που ήταν πάντα τα «ανώτερα» στον κόσμο! Το ξέρουν, εξάλλου, και τα κουτάβια!

Αλλά όπως φαίνεται, όπως ομολόγησε δυσαρεστημένη η κα υφυπουργός, η εκπαιδευτική κοινότητα ξέρει καλύτερα. Κανένα σχολείο δεν το έχει επιλέξει. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας.