Στη σύλληψη ενός άντρα που εμπλέκεται στην υπόθεση των πυροβολισμών που σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (25/2) στο Ζεφύρι, κατά τους οποίους τραυματίστηκε μία 5χρονη που έπαιζε σε αλάνα, προχώρησαν οι αρχές.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ο πατέρας του 28χρονου δράστη που άνοιξε πυρ, ο οποίος αναζητείται. Ο πατέρας φέρεται να έδωσε στον γιο του το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως το 5χρονο κοριτσάκι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με τραύμα από πυροβόλο όπλο στον αριστερό μηρό, από την περιοχή του Ζεφυρίου.

Το παιδάκι έπαιζε αμέριμνο σε ένα οικόπεδο, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όταν ξαφνικά ένας Ρομ που επέβαινε σε αυτοκίνητο άνοιξε πυρ εναντίον της παρακείμενης οικίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 57, όπου διαμένει ένας άλλος 37χρονος Ρομά, με τον οποίο ο δράστης ενδεχομένως είχε διαφορές, με αποτέλεσμα από τους πυροβολισμούς να τραυματιστεί το κοριτσάκι που δεν είχε καμία σχέση με τους εμπλεκόμενους.

Ads

Στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες, ενώ ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα και στην περιοχή η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Η οικογένεια του παιδιού, επίσης Ρομά, δεν είχαν καμία σχέση με τους εμπλεκόμενους και τις διαφορές τους, ενώ το κοριτσάκι αν και δέχτηκε την σφαίρα στον μηρό έχει διαφύγει τον κίνδυνο.