Η Αθήνα θυσιάζει αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών στο όνομα της διατλαντικής συμμαχίας, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της για την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών.

Ads

Η εκπρόσωπος επίσης κάνει λόγο για εχθρική κίνηση και προειδοποιεί για κατάλληλη απάντηση.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν “personae nоn gratae”», σημειώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και προσθέτει: «Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» καταλήγει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, «ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού.

Ads

Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί τη Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Οικονόμου για Ζαχάροβα: «Αδιαπραγμάτευτη η αντίθεσή μας στην ρωσική εισβολή – Είναι ζήτημα αρχών και αξιών»

Απάντηση στην επίθεση και τις απειλές που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε η κα Ζαχάροβα τόνισε: «Δεν έχω πολλά πράγματα να προσθέσω στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η αντίθεσή μας στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών και αυτό δεν υποτάσσεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Οι σχέσεις οι διμερείς πρέπει πρώτιστα και πάνω απ’ όλα να βασίζονται σε αρχές και σε αξίες και η χώρα μας σε αυτό είναι απόλυτη».