Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ζακύνθου ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική  δίωξη για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση κατά της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020.

Ads

Τη σύζυγό του επίσης δολοφονημένου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη ο οποίος από το Δεκέμβριο είχε καταγγείλει στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του όπως επίσης και οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Ωστόσο λίγους μήνες μετά και παρά τις καταγγελίες του δολοφονήθηκε και ο ίδιος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο εφοπλιστής «παρουσιάστηκε αυθόρμητα» σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Σιμοπούλου. Μετά από πολύωρη απολογία και ενώ απάντησε σε μία σειρά από διευκρινιστικές ερωτήσεις ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Τον εφοπλιστή είχε κατονομάσει ο δολοφονημένος επιχειρηματίας το Δεκέμβριο του 2020, σε μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Ads

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τρία ακόμη πρόσωπα. Ο 39χρονος φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης, ο 38χρονος φερόμενος ως οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη και ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους που τους μετέφερε εκτός Ζακύνθου.

Επίσης για την ίδια υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ακόμη τρία πρόσωπα.