Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος υπέβαλε η δημοτική αρχή, αφού από τις βρύσες των σπιτιών άρχισε να τρέχει ξαφνικά πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ύδρευση στην πόλη.

Ads

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, ο δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ έχουν συνάντηση με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,  την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.

Το δημοσίευμα σημεώνει, ότι οι πρώτες καταγγελίες που έγιναν για το συμβάν, δεν έγιναν εύκολα πιστευτές, όμως πολύ γρήγορα, διαπιστώθηκε το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία των πολιτών, αλλά και παράλληλα, έβαλε χιλιάδες νοικοκυριά σε μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Για μία εβδομάδα αποφασίστηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης, από την Μπόχαλη έως το ποτάμι, προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

Ads

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια των κατοίκων, ο δήμαρχος περιγράφει στον Σκάι, πως «στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο».

«Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

Όπως επισήμανε: «Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών», ανέφερε ακόμη για τις κινήσεις που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο νησί.

Για να δοθούν απαντήσεις η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.