Νεκρή από τα πυρά αγνώστων έπεσε μία γυναίκα στη Λιθακιά, στην περιοχή του Αγίου Σώστη στη Ζάκυνθο ενώ ο σύζυγος της τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού, ενώ εξετάζεται η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.

Ads

Το ζευγάρι βρισκόταν πάνω σε μία μηχανή όταν τους πλησίασε μία άλλη μοτοσυκλέτα. Ο συνοδηγός άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας επί τόπου τη γυναίκα με μία σφαίρα στο κεφάλι. Ο άντρας τραυματίστηκε στον ώμο, το σαγόνια και άλλα σημεία, αλλά κατάφερε να φτάσει στο σπίτι ενός φίλου του στην περιοχή από όπου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν ντυμένοι στα μπλε και φορούσαν κράνη – ενδεχομένως για να προσομοιάζουν με αστυνομικούς – ενώ πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές.

Όπως προκύπτει, η νεκρή είναι η 37χρονη επιχειρηματίας του νησιού Χριστίνα Κλουτσινιώτη και ο τραυματίας το 53χρονος σύζυγός της. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2012 και απέκτησε ένα μικρό αγοράκι. Έμενε κόντα στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση των ενόπλων δραστών.

Ως ζευγάρι είχαν μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Λαγανά στο όνομα της 37χρονης ενώ τα τελευταιά χρόνια είχαν επενδύσει στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και στις υποβρύχιες καταδύσεις με δικό τους σκάφος το οποίο έφερε το όνομα της δολοφονημένης γυναίκας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος σύζυγός της, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και εκεί αναζητά η αστυνομία πιθανά κίνητρα για να κατευθύνει τις έρευνες. Όπως αναφέρει το Έθνος, ο 53χρονος είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών και για υπόθεση μαστροπείας και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφυλακίστηκε το 2014 και έκτοτε δεν απασχόλησε ξανά τις Αρχές. Η αστυνομία κάνει έρευνες σε όλο το νησί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα λιμάνια, ώστε να μην αναχωρήσουν οι δράστες με κάποιο πλοίο.