Να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης, Αθανάσιος Χορταριάς, που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι παρά το γεγονός πως ο Αθανάσιος Χορταριάς είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 10ετή κάθειρξη, του είχε επιτραπεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς είχε υποβάλει αίτηση αναστολής της ποινής, το οποίο και είχε γίνει δεκτό.

Την είδηση για την άσκηση αναίρεσης κατά της αναστολής της ποινής του Χορταριά έκαναν γνωστή με σημερινή τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, όπου επισημαίνουν:

“Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης. Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση”.

Ads