H τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είναι «θέμα ημερών», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ο οποίος πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται οι συνθήκες ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί».

Ads

Μιλώντας σε ημερίδα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις τρεις προτάσεις για το όνομα δήλωσε πως πιστεύει ότι «η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος, και ότι στο τέλος θα είναι μια ευχάριστη και επιτυχημένη συμφωνία».

«Ας μην βιαζόμαστε να μπούμε σε λεπτομέρειες, μόλις γίνει το τηλεφώνημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.

Ads

Στο μεταξύ, και βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, o Αρτάν Γκρούμπι υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.