Για τις «ιδεολογικές ανησυχίες» και το χαρούμενο κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο, γράφει το σημερινό Βήμα. Η στήλη «Βηματοδότης» περιγράφει «τα πειράγματα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας σεζόν του Υπουργικού Συμβουλίου», στην οποία «φαινόταν από την αρχή ότι ο Πρωθυπουργός βρισκόταν σε καλή διάθεση»:

Ads

«Tο “πνεύμα του ΠαΣοΚ” (που σήμερα έχει την 49η επέτειο της ίδρυσής του) φαίνεται πως κυριαρχούσε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, κάτι που αμέσως παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος γύρισε και είπε, σχεδόν ψιθυριστά, στον Πρωθυπουργό:

“Εάν κάναμε μια ψηφοφορία εδώ μέσα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα την κερδίζαμε”. Επεσε βεβαίως γέλιο, κυρίως από τους «πασοκογενείς» υπουργούς (που δεν είναι λίγοι), αποτέλεσμα της διεύρυνσης της ΝΔ προς το Κέντρο.

Αφήστε που ξύπνησαν μνήμες από τον καιρό της πανδημίας και του lockdown, τότε με τις τηλεδιασκέψεις, όπου οι μόνοι Νεοδημοκράτες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Πρωθυπουργός και ο Στέλιος Πέτσας (τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Ads

Δεξιότερα εμού ο… τοίχος

Αλλά μη νομίζετε ότι η ιδεολογική αντιπαράθεση μεσούσης της συνεδριάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου τελείωσε σε αυτό το σημείο. Υπήρξε εν συνεχεία νέα “αντιπαράθεση” ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για το ποιος είναι πιο… δεξιός.

Ο κ. Φλωρίδης, παρουσιάζοντας την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, είπε ότι τον κατηγορούν πως είναι πιο δεξιός και από τον Μάκη Βορίδη. Με τον υπουργό Επικρατείας να διαμαρτύρεται και να λέει “δεξιότερα εμού ο… τοίχος, όχι ο Φλωρίδης”.

Επεσε και πάλι πολύ γέλιο, με τον κ. Φλωρίδη να επανέρχεται επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: “Οι προτάσεις μου για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα δεν έχουν ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο, αλλά προσπαθούν να απαντήσουν σε ένα επείγον κοινωνικό αίτημα: την αντιμετώπιση της ανομίας και της ατιμωρησίας”».