Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Θάνος Πλεύρης με τους κλινικάρχες, έκανε γνωστό ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού θα γίνει «όταν αυτό κριθεί αναγκαίο».

Ads

Η συμβολή αυτή θα προβλέπει την παροχή από τον ιδιωτικό τομέα ελεύθερων κλινών ΜΕΘ, την διαχείριση ΕΚΑΒ, την παροχή δομών COVID, αλλά και την παροχή κλινών τόσο για τον COVID, όσο και για άλλα περιστατικά.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι, ήδη, στη Θεσσαλονίκη, εκτός από κλίνες ΜΕΘ έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για άλλα περιστατικά. Παράλληλα στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Οι ιδιωτικές κλινικές, όπως λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας , διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα της Πολιτείας σε όποια περιφέρεια χρειαστεί, για επιπλέον κλίνες COVID και για άλλα περιστατικά, όταν αυτό «κριθεί αναγκαίο». Τέλος, υπήρξε συμφωνία για Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο, που θα επιτρέπει την διαχείριση περιστατικών COVID, κατευθείαν από τις ιδιωτικές κλινικές.

Ads