Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο τους και πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι γιατροί και νοσηλευτές του Αγίου Σάββα, με αίτημα να μην απολυθεί ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Καταραχιάς.

Ads

«Αντί να έχουμε μπροστά μας την αστυνομία, ζητάμε μια απάντηση γιατί απολύουν γιατρό εν μέσω πανδημίας» λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

image

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους. Γι’ αυτό οργανώνουν νέα συγκέντρωση την Παρασκευή, έξω από το υπουργείο στις 17:30 το απόγευμα.

Ads

image

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, θέλουμε μια συνάντηση, η απόλυση δεν θα περάσει» έλεγαν οι εργαζόμενοι που είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου  ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας εμμένουν στην απόφασή τους για την πρόωρη λήξη (που ισοδυναμεί με απόλυση) της σύμβασης του ακτινολόγου και συνδικαλιστή, ο οποίος είναι ο μοναδικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο εν μέσω πανδημίας.

image

Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ καθώς και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν προκηρύξει στάση εργασίας.