Έμμισθη «παροχή νομικής υποστήριξης» στον υπηρεσιακό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού θα προσφέρει δικηγόρος η οποία εκπροσωπεί υπαλλήλους στη δίκη για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας καταγγέλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση εργαζομένων στο ΥΠΠΟ.

Ads

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «η κ. Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, την τρέχουσα περίοδο εκπροσωπεί υπαλλήλους σε ποινική δίκη (υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας…) που βρίσκεται σε εξέλιξη για αδικήματα που σχετίζονται με την υπηρεσία και με το δημόσιο συμφέρον, με πειθαρχικές προεκτάσεις, ενώ ο Υπηρεσιακός Γραμματέας είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τις πειθαρχικές διώξεις…».

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι ο υπηρεσιακός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Εμμανουήλ Αντωνόπουλος αναρτά, στις 9 Μαρτίου 2023, στο ΚΗΔΜΗΣ (Kεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο ΔΗμοσίων Συμβάσεων) αίτημα δέσμευσης ποσού 23.750 ευρώ από το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Δράσης της Διεύθυνσης Προμηθειών για το 2023, «προκειμένου να αντιμετωπισθούν κατεπείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες».

Ειδικότερα, «για παροχή νομικής υποστήριξης στο Γρ. Υπηρεσιακού Γραμματέα».

Ads

Το αίτημα εγκρίνεται από τον ίδιο στις 15 Μαρτίου.

«Την επόμενη ημέρα (16 Μαρτίου) αποστέλλεται προς την δικηγόρο Αθηνών κ. Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα και μόνο σε αυτήν, πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης στο γραφείο του Υπηρεσιακού Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το έτος 2023 και συγκεκριμένα για την περίοδο από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31/10/2023, με δυνατότητα παράτασης έως και τις 31/12/2023».

«Αλήθεια, δεν προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις να ζητείται και από άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους προσφορές, έστω για τα μάτια του κόσμου;» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Μεταξύ των αντικειμένων που καλείται να ασχοληθεί η δικηγόρος, είναι, σύμφωνα τους εργαζόμενους και η «παροχή νομικής υποστήριξης στον Υπηρεσιακό Γραμματέα στο πλαίσιο εφαρμογής των διαδικασιών, που προβλέπονται από τον ν.5021/2023».

Αντικείμενο το οποίο οι εργαζόμενοι συνδέουν με την «εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για την μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ, που ήδη πάει για την πρώτη του τροποποίηση μετά από έναν μόλις μήνα που ψηφίστηκε», καθώς και με την νομική αντιμετώπιση των εργαζομένων σε περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης.