«Αυθόρμητο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας το άνοιγμα του δημοτικού σχολείου Θύμαινας Φούρνων κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού, η οποία είχε τη γνωστή κατάληψη με το «κορονογλέντι».

Ads

«Το Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας δεν είχε τεθεί σε κατ’ εξαίρεση λειτουργία, με κανονικό ή περιορισμένο ωράριο λειτουργίας, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού» σημειώνει στην απάντηση Ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, και προσθέτει: «Επειδή βρίσκεται πλησίον του εμβολιαστικού κέντρου, στο οποίο κατευθύνθηκε ο Πρωθυπουργός περνώντας από εκεί, αυθόρμητα, προτάθηκε η λήψη μίας αναμνηστικής φωτογραφίας εντός αυτού».

Η κ. Μακρή υποστηρίζει πως η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μετατρέπει τα παιδιά σε «κομπάρσους» και καταλήγει με μία ακόμα επισήμανση του «αυθόρμητου ανοίγματος» του Δημοτικού στην περίπτωση που η πρώτη περάσει απαρατήρητη από τον αναγνώστη. Μάλιστα, η υφυπουργός αποκαλεί «τεράστιο γεγονός» την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θύμαινα.

«Το Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας δεν λειτούργησε το Σάββατο που επισκέφτηκε το νησί ο Πρωθυπουργός, αλλά απλά άνοιξε αυθόρμητα για τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της φιλοξενίας και της ευγένειας. Για ένα τόσο μικρό νησί η επίσκεψη πρωθυπουργού και μάλιστα για πρώτη φορά αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός» υποστηρίζει.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα «αυθόρμητα»

Σχολιάζοντας την απάντηση της κ. Μακρή, το γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «Μετά την αποκάλυψη ότι το “κορονογλέντι” του πρωθυπουργού και της συνοδείας του στην Ικαρία ήταν ένα διάλειμμα εργασίας εντός των καθηκόντων του, έστω και κατά παράβαση του νόμου, τώρα μαθαίνουμε από το Υπουργείο Παιδείας πως και το δημοτικό σχολείο Θύμαινας δεν λειτουργούσε το Σάββατο που επισκέφτηκε το νησί ο Πρωθυπουργός, αλλά “απλά άνοιξε αυθόρμητα για τον πρωθυπουργό”».

Και συμπληρώνει δηκτικά: «Αυθόρμητα πέρασε ο πρωθυπουργός σε κλειστό σχολείο, αυθόρμητα βρέθηκαν τα παιδιά σε κλειστό σχολείο, αυθόρμητα οι δάσκαλοι ήταν στις αίθουσες σε κλειστό σχολείο και αυθόρμητα φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί στο κλειστό σχολείο».