Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης έξι ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moodys, δυο ημέρες μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας σε Β1 από Βa1.

Ads

O οίκος χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης ανακοίνωσε την υποβάθμιση της αξιολόγησης τεσσάρων τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς) κατά δυο κλίμακες, σε Ba3 από Ba1. Σημειώνεται ότι μετά την κίνηση αυτή, οι τέσσερις τράπεζες έχουν υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση από αυτήν του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Αγροτικής Τράπεζας και της Τραπεζας Αττικης σε Β1 από Ba2, σε επίπεδα αντίστοιχα του δημοσίου. Ο οίκος διατήρησε αρνητικό outlook στις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, η Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων των τραπεζών τόσο λόγω της υποβάθμισης της Ελλάδας όσο και λόγω της επανεκτίμησης της οικονομικής ισχύος κάποιων τραπεζών λόγω επίμονων πιέσεων σε ρευστότητα, ποιότητα ενεργητικού αλλά και λόγω της σημαντικής έκθεσης των τραπεζών σε τίτλους του δημοσίου.

Ads

Διαβάστε επίσης:
S&P: Η ευρωζώνη θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας