Επικαλούμενος την «έλλειψη αντικειμενικών στοιχείων ή επαρκών ενδείξεων» ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη με θύματα την Ε. και την Χ., πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για τα βαρύτατα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας. 

Ads

Για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον αστυνομικό Δημ. Μπουγιούκο, η εισαγγελική πρόταση ζητά να κριθεί ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ για τον πατέρα της Ε. -που κατηγορείται για τον συστηματικό βιασμό της κόρης του όσο εκείνη ήταν ανήλικη- πρότεινε την ενοχή του μόνο για κατοχή μεταλλικής ράβδου.

Απαλλακτική είναι η εισαγγελική πρόταση και για τον πρώην σύντροφο της Ε. «Ντάνιελ», που κατηγορείται ότι επίσης την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη, καθώς και για τους φίλους του αστυνομικού – κατηγορούμενους για άμεση συνδρομή σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα. 

Η Ε. που βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής στέρησης, κατά τον εισαγγελέα, «δεν παραπλανήθηκε, αλλά ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ζωή».

Ads

«Είχε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών της σε μια προσπάθεια να πετύχει την οικονομική της χειραφέτηση. Το απώτερο κίνητρο, για ποιό λόγο έκανε τις κατηγορίες, θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ενδιαφέρον, αλλά για την σημερινή δίκη είναι παγερά αδιάφορο» είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του.

Για την περίπτωση της Χ., ο εισαγγελέας έκρινε ότι τα όσα κατήγγειλε για την ομηρία της και την εκπόρενυσή της από τον κατηγορούμενο αστυνομικό «διαψεύστηκαν λέξη προς λέξη» από τους μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου.