Οι ιατροδικαστές που ερευνούν τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας στην Πάτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση των πορισμάτων τους.

Ads

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης και σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ για τον θάνατο της Μαλένας θα υπάρξει ολική ανατροπή.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών «κατά 99% θ’ απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια»!

Αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να αναζητηθεί από την αρχή η αιτία θανάτου της Μαλένας.

Ads

Την ίδια στιγμή πληροφορίες ιατροδικαστικών κύκλων επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από τη μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της Πελλοποννήσου αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε χθες στην από την ίδια ιατροδικαστική πηγή.

Όπως αναφέρει η Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή: «Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».