Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τις Αρχές πλέον να ερευνούν και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ενώ τη διαδρομή της κεταμίνης «ψάχνει» η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών προκειμένου να φωτίσει όλα τα στοιχεία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ads

Η ανακρίτρια απέστειλε αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη.

Η δικαστική λειτουργός ζητάει συγκεκριμένα να ενημερωθεί, πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Η δικαστική λειτουργός παράλληλα συνεχίζει την εξέταση κρίσιμων μαρτύρων για την υπόθεση.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έλαβε καταθέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας και αύριο αναμένεται να καταθέσουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Ίριδας

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, η Άννα Ράζου, ιατροδικαστής, είπε πως ο θάνατος της Ίριδας είναι σίγουρα εγκληματική ενέργεια.

«Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι τόσο ξεκάθαρα και πολλά και καθορίζουν έναν ασφυκτικό θάνατο».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, «είναι σίγουρο ότι είναι εγκληματική ενέργεια (σ.σ. ο θάνατος της Ίριδας). Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ανθρωποκτονία από μόνος του. Έχει δολοφονηθεί (σ.σ. η Ίριδα)».

Πλέον, όπως λέει η κ. Ράζου, θα πρέπει να βρεθεί ο δολοφόνος, ο οποίος «ήταν στο σπίτι με το μωρό».

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας

Στο μικροσκόπιο μπαίνει ο θάνατος της Μαλένας στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και η αιτία θανάτου που ανέφερε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα.

Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα.

Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί την κεταμίνη μέσα σε τόσες λίγες ημέρες στην Αθήνα, αφού στις 9 μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο, βγήκε μόνο 2 – 3 φορές για να φάει σε κοντινά εστιατόρια.

Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητική ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.

Δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έχουμε βρει την υπερασπιστική γραμμή»

Ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος δήλωσε αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης πως συγκεντρώνουν τεχνικές εκθέσεις για να εκφραστούν οι διαφωνίες ή η άλλη άποψη των ειδικών επιστημόνων σχετικά με του λόγους απώλειας της Τζωρτζίνας.

«Όταν θα είναι έτοιμες οι εκθέσεις τότε θα είμαστε σε θέση να τις επισυνάψουμε και να καταθέσουμε το αίτημα αποφυλάκισης» είπε ο δικηγόρος.

Επισήμανε πως η επιστημονική κοινότητα έχει διχαστεί και τίθεται ένα ζήτημα αλλαγής ως προς τα αίτια θανάτου που έχουν καταγραφεί για τα δύο πρώτα παιδιά, ενώ υπάρχει και μια επιστημονική αμφισβήτηση.

«Ακούμε διχασμένους τους επιστήμονες και διαφορετικές απόψεις» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με τη γραμμή υπεράσπισης, ο δικηγόρος είπε πως παρά τις όποιες δυσκολίες που συναντούν βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν βρει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν.

Σε ό, τι αφορά το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη και για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως δεν μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στο ζήτημα αυτό γιατί αρχικά δεν έχει απαγγελθεί ακόμη καμία κατηγορία στην εντολέα του και ο ίδιος δεν έχει στα χέρια του κάποιο έγγραφο από το οποίο μπορεί να αξιολογήσει τι ακριβώς συμβαίνει.