«Ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βγαίνοντας από το κτίριο του Αρείου Πάγου, όπου νωρίτερα είχε καταθέσει στους αντεισαγγελείς του ανώτατου δικαστηρίου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την υπόθεση της Novartis.

Ads

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν» ο Α. Σαμαράς απάντησε καταφατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα έκτασης 32 σελίδων ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου επικαλούμενος όσα νέα στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση και συγκεκριμένα την σκευωρία που υποστηρίζει ότι στήθηκε σε βάρος του.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή.

Ads

Επίσης, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναφερθεί στην ταυτότητα του πολιτικού προσώπου με το όνομα «Ρασπούτιν». Εάν κάποιος, λοιπόν, από τους μάρτυρες κατονομάσει στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο Ρασπούτιν, πρέπει αμέσως να διαβιβαστεί η δικογραφία αμελλητί στη Βουλή για τα περαιτέρω.